Avoinna tänään klo 6.00 - 23.00

Tervetuloa!

 

Tapahtumat

  

 • 05
  Nov
  Kauppakeskus Tuulosessa taiteilijoiden Päivi Peltosen ja Johanna Niemen vaihtuva yhteisnäyttely ”Vastakohdat vastakkain”.

  Kauppakeskus Tuulosessa Tokmannin aulan liiketilassa aukeaa 5.11.2021 taiteilijoiden Päivi Peltosen ja Johanna Niemen vaihtuva yhteisnäyttely ”Vastakohdat vastakkain”. Esillä molempien taiteilijoiden uniikkia tuotantoa: värikkäitä abstraktisia katseenvangitsijoita sekä tunteita herättäviä sekatekniikka teoksia. Taidenäyttely nähtävillä aina 15.3.2022 saakka. Taiteilijat ovat paikalla näyttelyssä ilmoitettuina aikoina, jolloin on mahdollisuus nähdä teoksia lähietäisyydeltä, sekä tutustua taiteilijoihin. Taidenäyttelyyn pääsee tutustumaan myös muina aikoina näyteikkunan kautta kauppakeskuksen aukioloaikoina. Taiteilijat ovat tavattavissa myös erikseen sopimalla. Näyttelyssä olevat teokset ovat myynnissä. Mikäli haluat ostaa teoksen itsellesi tai vaikka lahjaksi, ota yhteyttä suoraan taiteilijoihin sopiaksesi kaupoista. Taiteilijat pääsevät paikalle luovuttamaan teoksen sovitusti, mikäli he eivät ole valmiiksi paikalla. Yhteystiedot löytyvät taiteilijoiden esittelyn yhteydestä. Näyttelyn avajaisissa 5.11, taiteilijat ovat paikalla klo 14-18. 

  TAITEILIJAT PAIKALLA 2021:

  Marraskuu
  Pe 5.11 Klo 14–18 AVAJAISET
  Su 7.11 Klo 11 Päivi
  Su 14.11 Klo 11 Päivi
  Su 21.11 Klo 11 Johanna & Päivi
  La 27.11 Klo 11–15 Johanna & Päivi
  Joulukuu
  Su 5.12 Klo 11 Päivi
  Su 12.12 Klo 11 Päivi
  La 18.12 Klo 11 Johanna & Päivi
  Mikäli toivoisit tapaavasi taiteilijat näiden aikojen ulkopuolella, ole yhteydessä niin pyritään sopimaan tapaaminen. Ensi vuoden 2022 ajat ilmoitetaan myöhemmin

  Taiteilijoiden yhteystiedot:

  Päivi Peltonen p.040 7547451 sähköposti: paivi.peltonen45@gmail.com

  Johanna Niemi p.040 9315503 tai sähköposti: jodaliina.art@gmail.com

   

  Taiteilija Päivi Peltonen (s. 1945)

  Rohkeus elää ja pitää yllä positiivista asennetta, itsensä hyväksyen ja muita rakastaen on taiteilija Päivin elämänfilosofia. ”Parasta on elää täysillä ja kokeilla uusia asioita!”. Ja niin hän on tehnyt!


  Moniosaaja Päivi on taiteen lisäksi ehtinyt mm. olla virkanainen, perustaa Tuulosrievän, kirjoittaa kirjat, saneerata taloja, tehdä käsityönä poronnahka vaatteita, joita on myyty kansainvälisesti. ”Yksi voimanlähde
  on ollut Lappi, jossa olen käynyt vuosittain 61 vuoden ajan.”. Shamanismiluontouskomus vei mukanaan rumpujen maailmaan, joita hän alkoi valmistaa käsityönä. Rumpujakin on myynyt ympäri maailmaa. Päivi on
  lapsesta saakka ollut hyvin luova ja innokas kokeilemaan uutta.

  Maalaaminen sai alkunsa 1996 sairastuttuaan vakavasti. Päivi maalasi tunnetilojaan terapiamuotona. Hän maalasi aluksi akryylimaaleilla, mutta 2005 hän siirtyi akvarelliin ja sekatekniikoihin. ”Akvarellissa viehätti nopeus ja haastavuus, joka vei mukanaan.”. Uniikiksi tyyliksi muodostui näyttävä sekatekniikka akvarellin, hiilen ja akryylin yhdistelmästä. Yhteys luontoon on ollut läsnä lapsuudesta asti ja tämä näkyy teoksissa Lapin shamanismi ja henkisyyden lisäksi. ”Olen äitimaan suurin ihailija! Toivon ihmisten ymmärtävän luonnon energian, jota saamme maailmankaikkeudelta.” Päivillä onkin upea kyky vangita äitimaan energia ja henkisyys lumoaviin teoksiinsa.


  Päivi on menestyksekkään taiteilijauransa aikana pitänyt lukuisia näyttelyjä ja myynyt kansainvälisesti taidettaan. ”Maalaan kun sisäinen ääneni sellaiseen kehottaa. Takavuosina saatoin maalata 40 akvarellia vuodessa!”. Viimeisin Päivin näyttely (Luopioinen) Puutikkalan kyläkaupan vanhassa navetassa 2016, keräsi 1000 katsojaa. Silloin hän ajatteli kyseisen näyttelyn olevan hänen viimeisensä. Kuitenkin nyt 25 vuoden taiteilijauran juhlaksi, Päivi esittelee jälleen teoksiaan tässä yhteisnäyttelyssä ”Vastakohdat vastakkain” nuoren taiteilija Johanna Niemen kanssa. Päivin uusi galleria on avautumassa 2022 kesällä kotiosoitteeseensa Syrjäntaantie 18, Tuulos.

   

  Taiteilija Johanna Niemi (s. 1989)


  Valoisa, innostava ja energinen! Niin voisi kuvailla Johannaa, joka toimii taiteilijanimellä Jodaliina Art. Tämä luonteen energisyys siirtyy myös siveltimellä hänen värikkäisiin abstraktisiin teoksiinsa, jotka ovat suorastaan katseenvangitsijoita.


  Johanna käyttää rohkeasti värejä ja luo niillä kontrasteja. Värit ovatkin aina lähtökohtana teoksissa. ”Ideat väripalettiin saattaa tulla vaikka ohikulkevan lapsen värikkäästä vaatteesta.”. Intuitiivisen ja kokeilevan työskentelytavan ansiosta, jokainen hänen teoksensa on todellinen uniikki. ”Välillä jos suunnittelen maalaavani jotain tiettyä, niin lopputulos saattaa olla ihan jotain muuta, kun luovuudenpuuska pääsee valloilleen!”. Johannan erikoisuus on myös erikoiset työvälineet, sillä taiteilija maalaa loppukädessä hyvin vähän siveltimen kanssa. ”Tykkään kokeilla minkälaista jälkeä saa milläkin välineellä. Tähän mennessä lempityövälineitäni on mm. folio, tiskiharja, ikkunalasta.”. Johanna mielestä parasta abstraktisessa taiteessa on se, ettei ole rajoja! ”Laitan lempimusiikkia soimaan, valikoin värit ja lähden maalaamaan. Koskaan ei tiedä minkälainen lopputulos syntyy!”


  Johanna on koulutukseltaan kuva-artesaani sekä lähihoitaja. Työuralla hän on työskennellyt graafikkona sekä ilmaisupainotteisessa päiväkodissa lastenhoitajana. Lasten parissa työskennellessä Johanna sai mahdollisuuden käyttää hyväkseen kaikkia luovia vahvuuksiaan. ”Taide ja luovuus on aina ollut vahva osa elämääni. Peruskoulun olin musiikkiluokalla soittaen klarinettia orkesterissa, rumpuja bändissä sekä lauloin kuorossa. Olen myös piirtänyt ja maalannut lapsesta saakka, rakastanut askartelua ja käsitöitä. Olen myös tanssinut kilpatasolla.”


  Vantaalta lähtöisin oleva taiteilija asuu nykyään perheensä kanssa Turengissa ja maalaa kotiateljeessaan. Edellisen näyttelyn Johanna piti Turengin kirjastolla syksyllä 2021 joka sai paljon näkyvyyttä lehdistössä ja somessa. Hän myy taidettaan, tekee tilaustöitä ja haaveilee tulevaisuudessa opetuskurssien pitämisestä.

   

   

    Takaisin